gezinsshoot

Kleding Tips!

'Trek iets positiefs aan, dat past altijd.' 

Als je een fotoshoot gaat doen wil je er natuurlijk leuk opstaan. Het succes van een mooie foto hangt niet alleen af van een stralende lach. Hieronder vind je een aantal tips!

Wel of geen prints?

Created with Sketch.

Natuurlijk is dit enorm afhankelijk van de mode op het moment van de fotoshoot. Ik moet toegeven dat prints soms hartstikke leuk zijn! Alleen als fotograaf heb ik er mijn bedenkingen over. Vooral als iedereen een grafische print draagt. Je krijgt dan foto's die rommilg kunnen zijn. Beperk grafische printjes en grote logo’s op kledingstukken en ga voor een neutrale look. Hierbij wil ik niet zeggen dat printjes absoluut niet kunnen. Heb je een leuke jurk, blouse of T-shirt met een subtiel printje, dat kan natuurlijk altijd!

Comfortabel!

Created with Sketch.

Eigenlijk kan ik je geen beter kledingadvies geven dan dit! Als jij iets draagt waar je je niet zo prettig in voelt, dan zul je dit terug gaan zien op de foto. Ik zou het zonde vinden als je de foto's terug ziet en herinnerd wordt aan het moment dat je je zo ongemakkelijk voelde! Zorg ervoor dat je niet die te strakke broek aantrekt of een blouse waar de knoopjes op knappen staan. Draag je normaal gesproken geen hakken, dan zou ik willen adviseren om dat voor de fotoshoot ook niet te doen. Zorg er dus voor dat jij je vooral comfortabel en zelfverzekerd voelt in de kledingkeuze die je maakt. 

Felle kleuren, wel of niet doen?

Created with Sketch.

De deur uit met die felle kleuren!  Fluoriserend kan natuurlijk helemaal niet, maar felle kleuren in het algemeen zijn eigenlijk geen goed idee. Felle kleuren kunnen reflecties geven in de huid en dit kan zorgen voor veel onrust in de foto. Met name bij familieshoots of een gezinsportret, is het beter om voor rustige kleuren te kiezen. In de nabewerking is het trouwens ook een flinke uitdaging om die reflecterende kleuren goed te krijgen.

Kies een kleur die bij jullie past!

Created with Sketch.

Kies een basiskleur, het liefst een zachtere kleur. Deze kleur kun je vervolgens variëren door meerdere tinten van diezelfde kleur te combineren. Als je een familiefoto wilt laten maken, dan kan je kiezen voor een kleur die vrijwel iedereen in zijn/haar kast heeft hangen. Kies vooral iets wat universeel is. Blauwe jeans met witte bovenkleding is bijvoorbeeld een klassieker. Maar je kan ook kiezen voor een andere kleur. Wil je zekerheid? Kies dan voor kleuren zoals beige, bruin, cremé en taupe.  Deze lichte kleuren houden je foto’s fris en rustig! Ze zorgen er ook voor dat je opgaat in de omgeving, doordat die zelden vloeken.

Lichte of donkere kleding?

Created with Sketch.

Donkere kleding maakt de foto donkerder en lichte kleding maakt de foto... ik hoor je denken... lichter! Denk van te voren goed na wat voor soort sfeer je op de foto wilt hebben en pas daarop je kleding aan!

Wil je mijn voorkeur weten? Die gaat uit naar lichtere kleuren! 

Pas op met veel zwarte kleding dit maakt je huidskleur ook bleker op de foto!

Wat werkt altijd?

Created with Sketch.

Dit is de vraag die ik super vaak krijg! Wat werkt altijd? Mijn antwoord daarop is aardetinten. Je kunt verschillende aardetinten met elkaar combineren zonder dat het een drukke bedoeling wordt. Wat zijn aardetinten? Het zijn kleuren die terugkomen in de natuur. Denk hierbij aan bruin, taupe, beige, ecru, zand en terracotta.

Vergeet vooral niet te GENIETEN!

gezinsshoot

Volg mij op Instagram!

Ik plaats regelmatig nieuwe foto’s op mijn Instagram account
Ben je geen lid van Instragram, geen probleem mijn pagina is openbaar.